Ενεργός άνθρακας μπλοκ σε εξελιγμένη μορφή. Η επαναστατική αυτή  τεχνολογία από τα εργαστήρια της 3Μ  οφείλει την ονομασία της στο αρκτικόλεξο Integrated Membrane Pre-Activated Carbon Technology.

Ενεργός Άνθρακας μπλοκ – I.M.P.A.C.T.™

Ενεργός Άνθρακας μπλοκ

IMPACT™

Με λίγα λόγια, η 3Μ πρόσθεσε ένα επιπλέον  στάδιο φίλτρανσης. Ο ενεργός άνθρακα μπλοκ περιβάλλεται περιμετρικά από μία νάιλον  φαρμακευτική μεμβράνη σε σχήμα πλισέ, εκτοξεύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των φίλτρων της.

Με αυτήν την πατέντα της 3Μ, αυξάνει η  ενεργή διάρκεια ζωής,  γιατί οι ρύποι  που ευθύνονται για το βούλωμα των φίλτρων, δηλαδή τα στερεά αιωρούμενα σωματίδια (άμμος, λάσπη,  και άλλα κολλοειδή) δεν συγκεντρώνονται επάνω στον ενεργό άνθρακα πια.

Παράλληλα το σχήμα πλισέ πολλαπλασιάζει την ενεργή επιφάνεια του φίλτρου κάνοντας δυνατή την χρήση του χωρίς επιπλέον στάδιο προ φίλτρανσης ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις που το νερό είναι θολό. Ταυτόχρονα επιτυγχάνουν πολύ μεγάλες παροχές που φθάνουν μέχρι 19 λίτρα το λεπτό από ένα και  μόνο φυσίγγιο! (σειρά HF 9x) αντί της μεθόδου που ακολουθούσαμε παλαιοτέρα τοποθετώντας τρία ή τέσσερα φίλτρα παράλληλα, ώστε ο ενεργός άνθρακας μπλοκ να προστατεύεται από βουλώματα και να πετυχαίνουμε αντίστοιχες παροχές.

Impact_closeup

Ενεργός Άνθρακας μπλοκ – I.M.P.A.C.T. Enhanced™

Ενεργός άνθρακας μπλοκ IMPACT Enhanced™

IMPACT Enhanced™

Μια ακόμα βελτιωμένη εκδοχή του «IMPACT™», είναι το «IMPACT Enhanced™» όπου εδώ τα εργαστήρια  της 3Μ κατάφεραν κάτι μοναδικό για φίλτρα ευρείας κατανάλωσης. Κατασκεύασαν φαρμακευτική μεμβράνη δύο ζωνών με πόρο 0,2micron. Έτσι ο ενεργός άνθρακας μπλοκ απέκτησε βακτηριοκρατή χαρακτηριστικά και μπορεί με απόλυτη ασφάλεια να συγκρατεί κολοβακτηρίδια!

Στην εξωτερική στοιβάδα δεσμεύονται οι χονδροί ρύποι επιτρέποντας, ενώ οι μικρότεροι όπως το e-coli και τα πρωτόζωα να παγιδεύονται στην επόμενη λεπτότερη ζώνη. Με αυτή την καινοτομία επιτυγχάνει ως και 6 φορές μεγαλύτερη κατακράτηση στερεών αιωρουμένων χωρίς αισθητή πτώση πίεσης!

Η κατακράτηση των παρασιτικών κυστών Cryptosporidium και Giardia που επιβιώνουν της απολύμανσης στα δίκτυα ύδρευσης των πόλεων σε ποσοστό 99,99% και η συγκράτηση κολοβακτηριδίων, γίνεται χωρίς να έρχεται σε επαφή ο ενεργός άνθρακας μπλοκ. Το αποτέλεσμα είναι, να μηδενίζονται οι πιθανότητες επιμόλυνσης των φίλτρων  από τα μικρόβια που έχει συγκρατήσει κατά την διάρκεια της χρήσης τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Επιπλέον η προσθήκη ιόντων αργύρου, ο οποίος έχει επιστημονικά αποδεδειγμένες βακτηριοστατικές φυσικές ιδιότητες, έδωσε στα φίλτρα τεχνολογίας IMPACT™ της 3Μ ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας.

   Τα νέα φίλτρα IMPACT™ της 3Μ αποδίδουν σταθερή και ασφαλή ποιότητα νερού για επαγγελματική χρήση για περίοδο που φθάνει το 1 έτος! και καλύπτουν τις μελλοντικές προδιαγραφές HACCP.

Μειώνουν δραματικά το κόστος φίλτρανσης, σε συσκευές μεγάλης κατανάλωσης όπως συστήματα διάθεσης αναψυκτικών ή μεγάλες παγομηχανές  ή συνδυασμούς αυτών.